MarketingFacts

Inhoud syndiceren Marketingfacts
Marketingfacts.nl is een van de meest populaire marketing weblogs in Nederland. Feiten en cijfers over interactieve digitale marketing worden afgewisseld met luchtige onderwerpen.
Bijgewerkt: 6 uren 3 min geleden

‘Customer Innovation’ is een moderne klassieker

vr, 04/09/2021 - 14:00

Drie kernprocessen voor klantgerichte innovatie: via een zoomlens, groothoeklens en visooglens. Nee, dit is geen fotografiecursus maar een methode van Marion Debruyne en Koen Tackx in ‘Customer Innovation’.  Een review van de nieuwe editie van dit boek.


Lees meer over: ‘Customer Innovation’ is een moderne klassieker.

Nooit meer een eigen auto?

vr, 04/09/2021 - 11:30

Het fenomeen ‘autodelen’ is groeiende. Vooral door toegenomen aandacht voor het milieu en de bestrijding van drukte op de wegen, neemt het aantal deelauto’s toe. Gemiddeld staat een auto ongeveer 90 procent van de tijd stil. Dus is het nuttig om auto's te gaan delen zodat ze vaker kunnen worden ingezet?


Lees meer over: Nooit meer een eigen auto?.

Geen excuus meer om video advertising uit te stellen

vr, 04/09/2021 - 10:00

De ‘YouTube Video Builder’ van Google is al enige tijd in bèta, maar wat kun je er precies mee en hoe werkt deze video advertising-tool? Dat lees je in dit artikel. Plus hoe je snel kunt starten met YouTube advertising.


Lees meer over: Geen excuus meer om video advertising uit te stellen.

Vakgenoten praten je bij tijdens ITG Connect op 13 april #adv

vr, 04/09/2021 - 09:58

Schuif jij online aan op dinsdag 13 april van 15:00 tot 17:30 uur bij hét event: ITG Connect? Voorheen de e-Village Inspiratiesessie. Presentator Ronnie Overgoor staat al te popelen om je mee te nemen in de verhalen en cases over data, campagnes en personalisatie. Met sprekers van Kleertjes.com, Centraal Beheer, Kwantum, het Concertgebouw en vele specialisten. Kortom, dit wil je écht niet missen!

Bekijk het programma en meld je vandaag nog aan


Lees meer over: Vakgenoten praten je bij tijdens ITG Connect op 13 april #adv.

Facebook start met audio-only rooms, waar kennen we dit van?

vr, 04/09/2021 - 07:00

In deze social update ontdek je meer over de nieuwe audio-only rooms en green screen-tool van Facebook, e-commerce features en emoji-reacties van Twitter, huidskleurzoekfunctie van Pinterest en nieuwe overnames van Snapchat.


Lees meer over: Facebook start met audio-only rooms, waar kennen we dit van?.

Marc van Eck: ‘Merk creëren zonder plan leidt echt tot niks’

do, 04/08/2021 - 14:00

Marc van Eck is een echte multi-ondernemer. Hij is eigenaar van vijf merken, werkt als consultant en helpt ondernemers bij het maken van businessplannen én met hun branding. Hij schreef dan ook het boek ‘Businessplan op 1 A4’. Leer hoe je aan de hand van de OGSM-methode een goed businessplan schrijft van maar één A4.


Lees meer over: Marc van Eck: ‘Merk creëren zonder plan leidt echt tot niks’.

Winkel zet vooral in op Facebook

do, 04/08/2021 - 11:28

Onderzoeksbureau WBR Insights en social advertising bureau Smartly.io, dat werkt voor merken als Zalando, Ebay en Uber, deden onderzoek naar op welke social-mediaplatformen retailbedrijven het liefst adverteren. Wij lazen mee en hier komen enkele opvallende nieuwe inzichten uit naar voren.


Lees meer over: Winkel zet vooral in op Facebook.

[Whitepaper] Inactieve klanten terugwinnen met e-mailmarketing #adv

do, 04/08/2021 - 11:12

Terugkerende klanten geven gemiddeld het meeste uit en delen het vaakst positieve ervaringen. Je kan dus beter inactieve dan nieuwe klanten verleiden tot een aankoop. Maar hoe pak je dit aan? Lees in dit whitepaper hoe je met het RFM-model succesvolle e-mailcampagnes bouwt en de juiste inactieve klanten terugwint.

Download whitepaper


Lees meer over: [Whitepaper] Inactieve klanten terugwinnen met e-mailmarketing #adv.

Hoe haal je het meeste uit een klein influencer-marketingbudget?

do, 04/08/2021 - 10:00

Het gebruik van micro-influencers kan een van de meest kosteneffectieve manieren zijn van social-mediamarketing, vooral voor merken met een klein marketingbudget. Waar moet je aan denken voor de beste resultaten met een klein budget? Vijf tips.


Lees meer over: Hoe haal je het meeste uit een klein influencer-marketingbudget?.

Notificaties zijn niet de reden van obsessief smartphonegebruik

do, 04/08/2021 - 07:00

Pop-ups, pushberichten, geluidsmeldingen. Ons mobieltje schreeuwt om aandacht. Smartphonegebruikers zijn het erover eens dat hun telefoon een aanzienlijke impact heeft op hun dagelijks leven, veel tijd opeist en regelmatig afleidt van hun bestaande bezigheden. Notificaties lijken hierbij de grote boosdoener. Maar klopt dit wel? Recent onderzoek zorgt voor opschudding.


Lees meer over: Notificaties zijn niet de reden van obsessief smartphonegebruik.

ReclameReview: Fonds Gehandicaptensport hoopt op veel Powertiks

wo, 04/07/2021 - 14:00

Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat Fonds Gehandicaptensport voor een geweldige uitdaging. Langs de deuren gaan om te collecteren zit er voor de meeste collectanten niet in. Mede daardoor wordt niet één week, maar de hele maand april campagne gevoerd. Niet langs de deur, vooral online.


Lees meer over: ReclameReview: Fonds Gehandicaptensport hoopt op veel Powertiks.

‘Nederlandse marketing en sales werken langs elkaar’

wo, 04/07/2021 - 11:30

In 2020 implementeerden veel bedrijven in rap tempo digitale oplossingen om de interne samenwerking te bevorderen en een einde te maken aan digitale barrières tussen werknemers en afdelingen. Het gebruik van diezelfde tools en platforms zou hen kunnen helpen met het dichten van de kloof tussen sales en marketing, zo oordelen althans de respondenten in onderzoek. Bijzonder: 46 procent van alle marketeers in het onderzoek maakt melding van een daling van het aantal gegenereerde leads, als gevolg van de covidvrisis. 58 procent van de salesprofessionals zag de omzet dalen.


Lees meer over: ‘Nederlandse marketing en sales werken langs elkaar’.

Inzicht in hoe Google de ranking bepaalt

wo, 04/07/2021 - 10:00

Bedrijven die iets posten op internet houden als het goed is rekening met de indexering door Google. Een hogere indexering betekent immers betere zichtbaarheid. Het lastige is: Google geeft geen inzicht in de regels die worden gehanteerd. Sterker nog: die regels zijn aan verandering onderhevig. “Wij hebben een tool ontwikkeld voor online marketeers om hen te helpen om hun klanten beter gevonden te laten worden op Google”, aldus Sam van Houten medeoprichter van KeyWI.


Lees meer over: Inzicht in hoe Google de ranking bepaalt.

Elegantie, exclusiviteit en betrokkenheid in een wereld die continue verandert #adv

wo, 04/07/2021 - 09:52

Het op het juiste moment leveren van tijdloze producten is een ware uitdaging. De luxe branche heeft de tijd genomen om de digitale wereld volledig te omarmen en is zich bewust dat de allure en exclusiviteit behouden moeten blijven. Ontdek hoe u de luxe branche in het digitale tijdperk kan brengen en waarom bestaande luxemerken hun bedrijfsmodellen zouden moeten heroverwegen. 

Download de whitepaper


Lees meer over: Elegantie, exclusiviteit en betrokkenheid in een wereld die continue verandert #adv.

Programmatic advertising verschuift naar adverteerderzijde

wo, 04/07/2021 - 07:00

Het in-house organiseren van digitale marketing is een actueel onderwerp in organisatie-ontwikkeling. Welke rol speelt programmatic advertising in de mix en waar wordt het op beoordeeld? Wat doet de organisatie zelf, welke onderdelen verwacht men in de toekomst in huis te gaan uitvoeren? 


Lees meer over: Programmatic advertising verschuift naar adverteerderzijde.

Gebruik Mailchimp is overtreding van de AVG

di, 04/06/2021 - 11:30

Een privacytoezichthouder uit Beieren heeft geoordeeld dat een organisatie geen gebruik mag maken van Mailchimp voor het sturen van e-mail, omdat hiermee onrechtmatig e-mailadressen worden doorgegeven buiten de EU. In de data-driven marketingsector wordt veel gebruik gemaakt van cloudoplossingen als Mailchimp, die data opslaan buiten de EU. In dit artikel licht ik toe wat de consequenties hiervan kunnen zijn.


Lees meer over: Gebruik Mailchimp is overtreding van de AVG.

Wereldwijd e-sportpubliek stormt naar een miljard toeschouwers

di, 04/06/2021 - 10:00

Sportwedstrijden tussen e-sporters en gamers beginnen een serieuze factor te worden in het medialandschap. Gaming-analysebedrijf Newzoo voorspelt dat publiek voor live gestreamde gaming-content dit jaar wereldwijd boven de 700 miljoen uitkomt. Meer dat één op de tien aardbewoners kijkt dus weleens naar een online sportwedstrijd.


Lees meer over: Wereldwijd e-sportpubliek stormt naar een miljard toeschouwers.

Webinar: hoe maak je van jouw merk een voorkeursmerk? #adv

di, 04/06/2021 - 09:57

Ikea, Apple, Hema, Coolblue… Stuk voor stuk voorbeelden van voorkeursmerken. Wist je dat merkvoorkeur de enige marketing-KPI is die een bewezen verband heeft met het vergroten van je marktaandeel? Maar hoe stuur je als merkmanager op merkvoorkeur? Op 22 april (15.00 – 16.00 uur) laat Ed Stibbe, auteur van de bestseller ‘Why winners give it all’ je zien hoe je van jouw merk een voorkeursmerk maakt. Meld je aan


Lees meer over: Webinar: hoe maak je van jouw merk een voorkeursmerk? #adv.

Irritatie over chatbots flink toegenomen

di, 04/06/2021 - 07:00

Tegenwoordig is de manier van contact die wij met bedrijven hebben meer en meer online. We pakken eigenlijk nooit meer de telefoon om onze klacht of vraag bij de klantenservice voor te leggen. Lange wachttijden bij de callcenters en simpelweg de lage drempel hebben van de onlinewegen, hebben ons meer en meer laten kiezen voor de contactopties als de mail, Messenger en jawel: chatbots.


Lees meer over: Irritatie over chatbots flink toegenomen.

Hoog tijd voor de nieuwe digitale klantbeleving

ma, 04/05/2021 - 08:00

Voorspellingen doen en nieuwe trends aankondigen is natuurlijk leuk, maar komen ze ook uit? Ik moest hieraan denken toen ik onlangs weer een artikel tegenkwam van Marketing Tribune. Het was dit artikel over ‘B2U: het nieuwe maatwerk’ voor klanten. Het stamt uit 2014. De auteur? Dat was ikzelf.


Lees meer over: Hoog tijd voor de nieuwe digitale klantbeleving.